elköltöztünk

Elköltöztünk!! Új cim: www.mumoka.marosdekor.hu !!

2012. február 4., szombat

Márványmintás manikűr

Márványmintás manikűr

 
Még nem próbáltam ki ezt a technikát, de kifogom, és megosztom veletek az eredményt, de most nézzük, hogy is készül ez a szép manikűr.
Narancsfa pálca
Ha szeretnél ilyen körmöket, szükséged lesz szobahőmérsékletű desztillált vízre, azt mondják, az a legjobb, de megteszi csapvíz is. Továbbá valamilyen hegyes pálcára, lehet fogpiszkáló, tű, vagy kozmetikai pálca (más néven narancsfa pálca, kb. 50 Ft), kis műanyag vagy üveg tálkára, ragasztószalagra (hogy ne legyen festékes a bőröd). Nagyon hasznos lehet, ha beszerzel ugyanerre a célra egy körömlakk eltávolító ceruzát. (Műköröm szaküzletekben, plázákban,  esetleg nagyobb drogériákban kapható.) És már csak az általad kiválasztott körömlakkokra lesz szükség. :) Úgy olvastam, hogy a legjobb egy hígabb állagú körömlakk, beszáradtat, sűrűt semmiféleképpen ne használj, mert nem fog sikerülni. :(

Körömlakk korrektor ceruza
A videón a néni egy műkörmön mutatja be a technikát, ráadásul franciául, de teljesen érthető. :D


Ragaszd le a köröm melletti bőrt a következőképpen:

Azt is olvastam, hogy mielőtt belemártanád az ujjad a lakkos vízbe, testápolóval, vagy zsíros krémmel kend be a körmöd (???) hogy tapadjon rá a lakk. (Érdekes, mivel úgy tanultunk, hogy körömlakkozás előtt meg kell tisztítani a körmöt, és zsírtalanítani kell). Keverd ki a színt minden egyes ujjnál, úgy, ahogy az első videón látható. Siess, mert a körömlakk megszáradhat, és nem lesz szép. Ha kész van, csak várd meg, míg megszárad, és ha esetleg kifutottál a vonalból, korrigáld a körömlakk korrektor ceruzával, vagy körömlakklemosós fültisztítóval! A tartósság érdekében kenj fölé átlátszó basecoat-ot. Kellemes időtöltést, szépítkezést kívánok, remélem jó ötletet találtam!

Egy videó az elkészült remekműről, aktuálisan Valentin-napi design-nal, extra tanácsokkal:


Ha elkészültél, tölts fel egy fényképet a facebook oldalamra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése