elköltöztünk

Elköltöztünk!! Új cim: www.mumoka.marosdekor.hu !!

2012. február 20., hétfő

Google+ és a Youtube


1. ábra
Sziasztok! Megnéztem pár oldalt, mi a véleménye a G+-ról. Hát, a magyar oldalak nagyon lehúzták, de nem keseredtem el, például a gyakorikerdesek.hu-n ezt írja az egyik kommentelő:

"Attól függ mi érdekel... ha a szenny, akkor egyenlőre maradj Facebook-on, aztán ha minden hülye átköltözik, akkor majd te is. A Google+-ban egyenlőre az a legjobb, hogy még nincsenek fent hülyék. A G+ egyébként tervezésben, design-ban, használhatóságban is jobb, mint a Facebook."

Mi a véleményetek erről? Hozzászólásban megírhatjátok! Ha még nem ismeritek a G+-t, akkor a Facebook-ra vonatkozó vélemények is érdekelnek!

2. ábra




Talán furcsa, hogy ezzel kezdem, de nekem nagyon tetszik, ahogy a Youtube-ot beépítették az oldalba. Ahogy az az 1. ábrán is látható, a lap szélén megjelenik egy kis fül, és a 2. ábrán látszik, mi történik, ha fölé megyünk a kurzorral...


Szépen megjelenik a keresőmező, és csak annyi a dolgunk, hogy begépeljük azt, amit meg szeretnénk nézni. (Kedvesen fel is teszi ezt a kérdést.) 

3. ábra
A továbbiakban, -ahogy ezt a 3. ábrán láthatjuk- kiadja a videót, esetleg ha van, automatikusan a lejátszási listát. Zölddel jelöltem ki azt a részt, ahol, ha rámegyünk a "Most látható"-ra, kidobja az ajánlott videókat is. Felül, a videó jobb sarkában "Megosztás", és "+1"(=tetszik) gombot is találunk. Ha pedig csak hallgatni szeretnénk a videót, és közben böngészni, vagy megtekinteni értesítéseinket, köreinket, nyugodtan megtehetjük, mivel a fül nem záródik be, sőt ezen keresztül szüneteltetni vagy a következő videóra ugrani is lehetséges. Ez egy példa a sok közül, amiben a G+ különbözik riválisától, a Facebook-tól. Bár ez a megosztott, beágyazott videóknál ugyancsak nem működik, annyiban könnyíti meg a dolgunk hogy egy mozdulattal elérhetjük a célunk, és 20 másodpercet megspóroltunk. Ettől függetlenül jó ötletnek tartom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése