elköltöztünk

Elköltöztünk!! Új cim: www.mumoka.marosdekor.hu !!

2012. február 18., szombat

Mai nőcis poszt

Amanda Seyfried 1985. december 3-án született az Amerikai Egyesült Államok Pennsylvania államában. Édesanyja pszichológus, édesapja gyógyszerész. 11 éves korában kezdett modellkedni, majd szerepelt számos szappanoperában. 2004-ben megkapta Karen szerepét a Bajos Csajok című filmben Lindsay Lohan és Rachel McAdams mellett. Ugyanebben az évben a Veronica Mars című sorozatban is feltűnt, mint Lily Kane. 2005-ben főszerepet kapott a Nine Lives című filmben. Több tévésorozatban is láthatták a nézők epizódszerepekben (Doktor House, CSI, Justice, Law & Order: Special Victims Unit, Wildfire), a Big Love-ban pedig főszereplőként. 2007-ben az Alpha Dog és a Solstice című filmekben játszott. Az igazi ismertséget a 2008-as Mamma Mia! hozta meg, amelyben Sophie karakterét játszotta, és zenei tehetségét is megmutatta. A Jennifer's Body (Ördög bújt beléd!) című horrorfilmet, melyben Megan Fox-szal játszik együtt 2009. szeptemberében mutatták be Torontóban. 2008-ban díjat adott át a 81. Oscar-gálán.

2008 óta Dominic Cooperrel él együtt.
2009-ben szerepet vállalt Julianne Moore oldalán a Chloe című drámában, amelyben a címszereplőt alakította.
2010-ben két mozisikerben is láthattuk, egyik a Dear John (Kedves John!), a másik pedig aLetters to Juliet (Levelek Júliának).
2011-ben a Lopott idő című filmben tűnt fel Justin Timberlake mellett, bájos cicaszemével, és kleoprátra frizurájával lopta el az időt, és egyúttal a szívünket is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése