elköltöztünk

Elköltöztünk!! Új cim: www.mumoka.marosdekor.hu !!

2012. február 20., hétfő

Google+: Egy olyan funkció, ami a Facebookban nincsen.

2. ábra
Ma a Google+ egy olyan funkciójáról írok, ami tényleg nincs a Facebookban, ez a "Fényképek feltöltése a telefonodról". Először viccesen hathat, hisz ki hallott már ilyet, hogy a FB-ra nem lehet feltölteni fényképeket a telefonomról? Lehet, de nem így!
Ha letöltöd Androidos telefonodra a G+ alkalmazást, és a "Beállítások" menüben kiválasztod az "Azonnali feltöltés"-t, a program feltölti a fényképeket egy titkos mappába, amit csak Te láthatsz, és köreid, ismerőseid számára csak akkor válik láthatóvá, ha megosztod velük.
Továbbá a telefonodon kiválaszthatod, hogy mikor töltse fel fényképeidet, videóidat (csak Wi-Fi-n keresztül, ezen belül is csak, ha töltöd a készüléket, de akár mobilhálózatról is). Ha itt kiválasztod a "Feltöltés" parancsot, feltölti a már meglévő összes képedet, videódat (ha elkészül a fotó, akár rögtön fel is tölti automatikusan).

Ha a számítógépen keresztül szeretnéd megosztani:

1. ábra

Ha a Google+-ban rámész az 1. ábrán látható "Fotók" gombra, a 2. ábrán látható bal oldali menüben megjelenik többek között a "Fotók a telefonodról" lehetőség. Itt egy egyszerű kijelölés elvégzése után a "Megosztás" gombra kattintva kiválaszthatod, hogy melyik albumodba töltse fel, vagy készíthetsz új albumot. Itt még azt is kiválaszthatod, hogy kivel, melyik köröddel ossza meg (3. ábra). Voilá!
3. ábra












Ha a telefonodról szeretnéd megosztani:

4. ábra
5. ábra
Erre is van lehetőség. "Fotók" menüben válaszd ki "A telefonodról"-t, és ezen belül a fényképeket, amiket meg szeretnél osztani, ahogy ez a 4. ábrán látható. Sárgával jelöltem azt a kis nyilat, amit ha megérintesz, kijelölheted a megosztandó képeket. Az 5. ábrán a kijelölt képeket láthatod, míg a 6.-on a megosztás folyamatát. Ezen a piros kör azt a részt jelöli, ahol kiválaszthatod, kivel osztod meg, a zöldnél pedig leírást tudsz adni. A sárgával bekarikázott kis nyílra kell rámenned, hogy küldje a képeket a fiókodba, és készen is vagyunk.

Remélem, sikerült kedvet csinálnom ehhez a jó kis közösségi oldalhoz!


6. ábra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése