elköltöztünk

Elköltöztünk!! Új cim: www.mumoka.marosdekor.hu !!

2012. február 2., csütörtök

Mai nőcis poszt:

Emily Erin Deschanel (Los Angeles, 1976. október 11.) amerikai színész és televíziós producer, legismertebb szerepében Temperance Brennan-t alakítja a Dr. Csont (Bones) című televíziós sorozatban. Apja az Oscar-díjra jelölt operatőr és rendező Caleb Deschanel, anyja Mary Jo Deschanel (született Weir) színésznő. Míg édesanyja ír-amerikai, a nagyapja francia. Dédapja Paul Deschanel, Franciaország 11. elnöke. Húga Zooey Deschanel színésznő, modell, dalszövegíró, zenész. Gyermekkorát Olaszországban, Kanadában, Franciaországban, Jugoszláviában, Angliában és Dél-Afrikában töltötte.

2010. szeptember 25-én ment férjhez David Hornsby színész-íróhoz; fiuk, Henry 2011.szeptember 21-én született meg. A Dr. Csont (eredeti címe: Bones) amerikai játékfilmsorozat, amelynek első részét 2005.szeptember 13-án vetítették az (amerikai) FOX csatornán.

A főszereplő karakterét egy, a való életben is bűnügyi antropológusként dolgozó orvos, Dr.Kathy Reichs találta ki. Dr. Reichs több könyvet is írt már, mire felfigyeltek rá a FOX-nál. A sorozat készítője és egyik producere, Hart Hanson támogatta leginkább a sorozat létrejöttét. Hanson bevonta a produceri teendőkbe Kathy Reichs-et is, hogy minél "élethűbben" tudják megalkotni a karaktereket.A széria alapvetően Dr. Temperance "Bones" Brennan életére és munkájára összpontosít.

Dr. Brennan antropológus, a fiktív Jefferson Intézet munkatársa, mellékesen pedig az FBI-nak segít emberi maradványokat azonosítani, illetve különböző gyilkossági eseteket megoldani. Az ügyekben segítséget kap FBI-os kapcsolattartójától, Seeley Booth különleges ügynöktől (tőle kapta a Bones becenevet), valamint a Jefferson-beli munkatársaitól: Angela Montenegro-tól, Dr. Jack Hodgins-tól és Dr. Zack Addy-tól.

Általában Booth ügynök (David Boreanaz) áll elő egy új, megoldatlan üggyel, Bones és csapata vizsgálják az áldozat(ok) földi maradványait, majd különböző következtetéseket vonnak le. Booth szállítja a háttérinformációkat, Bones a tudományos hipotéziseket, így végül megoldják az esetet. Booth teljes ellentéte Temparance-nek, mivel Temparance realista világban él. Épp ezért alkotnak jó párost, kiegészítik egymást. A Dr. Csont című sorozatot sokan úgy írják le, mint egy CSI: A helyszínelők vagy Bostoni halottkémek klónt. A fő különbség egyrészt, hogy Bones hullái már a bomlás végső stádiumában vannak, a "nyomozás" során azokat le is tisztítják, hiszen a nyomokat és ténymegállapításokat Dr. Brennan a csontvázból kapja. Ezen kívül a CSI-franchise-okban a lényeg az ügy, a szereplőkről csak néha kap a néző információmorzsákat. A Dr. Csont-ban azonban fontos szerephez jutnak a szereplők közötti párbeszédek, a háttérinformációk és legfőképp a humor. A sorozat Washingtonban zajlik. Dr. Brennan egy ottani tudományos intézményben, a Jefferson Intézetben dolgozik. Ez az intézet valójában nem létezik, Dr. Kathy Reichs találta ki, ám az ő könyveiben a Jeffersonian Kanadában található, míg a sorozat készítői Amerikába tették át működését.
A sorozat legtöbb részét Los Angeles-ben, Kaliforniában forgatják. A gyártó, a 20th Century Fox, felépített ott egy teljes labort. Időnként azért kiruccannak a főszereplők "nyaralni", például Las Vegasba vagy Londonba, mint ahogyan ez a negyedik évadban is látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése