elköltöztünk

Elköltöztünk!! Új cim: www.mumoka.marosdekor.hu !!

2012. január 31., kedd

Mai nőcis poszt:



Salma Hayek Jiménez (Coatzacoalcos, Mexikó, 1966. szeptember 2. – ), mexikói születésű amerikai színésznő. A Frida-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték. Szerepel színházban, moziban, televízióban egyaránt. Apja Sami Hayek Domínguez libanoni származású politikus és kereskedő , anyja Diana Jiménez operaénekes.

Kiskorától kezdve az egyesült államokbeli Louisianában tanult és Texasban élt. Mexikóba visszatérve nemzetközi kapcsolatokat tanult az Universidad Iberoamercianán. Egyetemi tanulmányait – szülei akarata ellenére – félbeszakította, mivel inkább a színészkedés után vágyódott. Első szerepét az Aladdin és a csodalámpa című színházi komédiában játszotta. Egy televíziórendező fedezte fel a filmek számára, amikor felajánlott a fiatal Salmának egy szerepet az Egy új hajnal c. teleregényben. Lenyűgöző szépségének köszönhetően a második szerepét a Teresa c. teleregény főszerepében kapta meg. A Teresa egész Mexikóban nagy nézettségre tett szert.
Salma Hayek régebben eléggé vékony alkatú tinilány volt, a többiek sokszor csúfolták emiatt, ezért elment a templomba nagyobb mellekért imádkozni, és úgy tűnik, meglett az eredménye. „Rengetegszer csúfoltak a társaim, a végére pedig teljesen magam alatt voltam. Úgy gondoltam, csak a csoda segíthet, így elmentem a templomba, a szentelt vízbe mártottam a kezem, és azt mondtam: J»ézus, kérlek adj nekem melleket!« És meghallgattatott” – mesélte a mára már telt kebleket birtokló híresség. :)

Salma Hayek 2005 májusában Guatemalában járt a Youth/AIDS követeként, hogy elősegítse a halálos betegség megelőzését az országban, és vele tartott Ashley Judd, valamint Juanes kolumbiai énekes. Emellett saját produkciós cége van, a Ventanarosa.

A gyönyörű színésznő 40 évesen adott életet kislányának (2007. szeptember 21.), a neve Valentina Paloma. Sajnos 2007 júliusában terhességi diabéteszt diagnosztizáltak nála. Férje Francois-Henri Pinault, öccse elismert sminkes Hollywoodban és Robert Rodriguez (Desperado) gyermekének keresztanyja.

Díjai:
Oscar-díj
2003 Legjobb női főszereplő jelölés: Frida
Arany Glóbusz
2003 A legjobb színésznő – Dráma jelölés: Frida
Arany Málna-díj
2000 Legrosszabb női epizódszereplő jelölés: Dogma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése