elköltöztünk

Elköltöztünk!! Új cim: www.mumoka.marosdekor.hu !!

2012. január 26., csütörtök

Mai nőcis poszt:

Monica Bellucci az olaszországi Città di Castellóban született. Nagyon jól tanult, ügyvéd szeretett volna lenni, azért kezdett el modellkedni, hogy ki tudja fizetni a tandíját a Università degli Studi di Perugián. A modellkedéssel keresett nagy jövedelem és az utazások megváltoztatták elképzeléseit a jövőjéről és abbahagyta a jogi tanulmányait. 1988-ban Milánóba költözött.
1989-ben Monica Párizsban és New Yorkban is híres lett. A Dolce & Gabbananak és a francia Elle Magazin címlapjain szerepelt. Színésznő szeretett volna lenni, ezért színiiskolába járt. Ez az iskola a modellek között nagyon népszerű volt.
2003-ban Hollywood sem tudott nemet mondani az olasz szépségnek és a későbbi kultuszfilm a Mátrix – Újratöltve és Mátrix – Forradalmak Persephone szerepében tűnt fel.
Olyan filmekben szerepelt, mint a Nap könnyei Bruce Willis oldalán vagy Kémek között. 2004-ben Mel Gibson őt kérte fel nagyszabású filmje A passió egyik főszerepére. A Krisztus utolsó óráit feldolgozó filmben Mária Magdolna szerepét játszotta. A film bevételi rekordot döntött és több díjat is nyert. A passió sikere után egy kaland-fantasy filmben a Grimmben szerepelt Matt Damon oldalán. 2007-ben tért vissza Amerikába, Clive Owen oldalán szerepelt a Golyózápor című akció filmben. Ezután egy rövid időre felhagyott a filmezéssel, hiszen családalapításra készült. 2009-ben tért vissza a vászonra a Pippa Lee négy élete című filmben. 2010-ben pedig ismét gyermekáldás elé nézett és csupán egy filmben tűnt fel Nicholas Cage oldalán A varázslótanonc című akciófilmben.
Magánéletével kapcsolatosan mindig szűkszavú, annyit azonban tudunk, hogy 1990-ben egy olasz fotóssal Claudio Carlos Bassóval élt együtt. 1996-ban pedig megismerte jelenlegi férjét Vincent Cassel francia színészt. Házasságukból két kislány született: Deva és Léonie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése