elköltöztünk

Elköltöztünk!! Új cim: www.mumoka.marosdekor.hu !!

2012. január 24., kedd

Mai nőcis poszt


Gwendolyn Renée Stefani (Fullerton, 1969. október 3.) amerikai énekesnő, dalszövegíró, divattervező és színész. Először a No Doubt énekesnője volt, majd 2004-ben szólókarrierbe kezdett. Később divattervezéssel kezdett foglalkozni, ma már saját divatkollekcióval rendelkezik. Édesapja, Dennis Stefani olasz számazású amerikai, a Yamaha cég marketing-vezérigazgatója. Édesanyja, Patti Flynn ír és skót eredetű; ő könyvelőként dolgozott azelőtt, hogy háztartásbeli lett. Gwennek három testvére van: bátyja, Eric, húga, Jill és öccse, Todd. Eric kezdetben a No Doubt billentyűse volt, de otthagyta a csapatot, hogy a Simpson család c. animációs film stábjában dolgozhasson. Gwen családjából a nők többsége varrónő volt és nagyrészt vagy ő, vagy pedig az édesanyja készítette a ruháit. Gyermekként Gwen zenei érdeklődése a musicalek irányába mutatott, kedvencei között volt az Evita és A muzsika hangja. Első színpadi előadására egy tehetségkutató verseny alatt került sor egy középiskolában, ahol az I Have Confidence-et énekelte a A muzsika hangjából. Tizenévesként többek között takarítóként dolgozott egy fagylaltozóban és egy nagyáruház sminkosztályán. Miután 1987-ben leérettségizett, a Kaliforniai Egyetem fullertoni kampuszán kezdett el tanulni.
1986: No Doubt
Amikor testvére, Eric megkérte, hogy csatlakozzon az együtteséhez, Gwen igent mondott. A csapat első énekese John Spence volt, aki Gwennel osztotta meg a vokálokat. 1987-ben Spence öngyilkos lett. A tragédia után Stefani összetartotta a No Doubt-ot és biztatta őket, hogy a nehéz idők ellenére is tartsanak ki. Végül 1991-ben a csapat aláírt egy lemezszerződést a Interscope Eric Madnessszel. A No Doubt 1992-ben kiadta első, bemutatkozó lemezét. Az album az újszerű, ska-pop hangzás miatt nem lett túl sikeres, mivel abban az időszakban a grunge stílus hódított. A két lemezen 3 évet dolgoztak. Ebben az időszakban a csapat majdnem fölbomlott az énekesnő és csapattársa, Tony Kanal szakítása miatt. A szakítás több dalt is inspirált, amit Gwen írt a Tragic Kingdomra: a Don’t Speak, a Sunday Morning, és a Hey Youis a tönkrement kapcsolatukat dolgozza fel. Az albumról végül öt kislemezt adtak ki, ebből a Don’t Speak 1996-ban az USA-ban a legjátszottabb dal lett. Stefani otthagyta a főiskolát egy szemeszterre, hogy a Tragic Kingdommal turnézzon, de nem tért vissza, amikor a turné két és fél év múlva befejeződött. Az albumból végül több, mint tizenhat millió fogyott és több Grammy-díj-jelölést kapott.
2004 novemberében megjelent Gwen első szólóalbuma Love. Angel. Music. Baby. címmel. Az albumot a közreműködés jellemzi, hiszen sokan segédkeztek az albumon, köztük Kanal, Linda Perry, André 3000 az OutKastből, és a The Neptunes. A fogadtatás elég vegyes volt, ennek ellenére az első héten az albumból 309 000 darabot adtak el,összasen pedig 7.5 millió példányban kelt el a világon. Az album háromszoros platinalemez lett az Egyesült Államokban, valamint Ausztráliában négyszeres, Kanadában négyszeres, Angliában pedig háromszoros platina. Az anyagot 2005-ben csak egy Grammy-díjra terjesztették fel, de a következő évben öt jelölést is kapott, az év albuma, az év felvétele, legjobb női előadó általi előadás, legjobb vokális popalbum és legjobb ének/rap együttműködés kategóriákban.Gwen 1995 decemberében találkozott egy No Doubt koncerten Gavin Rossdale-lel, a Bush gitárosával. Eleinte titokban tartották a kapcsolatukat és távkapcsolatban éltek. Végül 2002-ben házasodtak össze a londoni Covent Gardenben. Két héttel később Los Angelesben is megtartották a második esküvőjüket. Stefani ruháját John Galliano tervezte. 2004-ben kiderült, hogy Gavinnek van egy törvénytelen lánya, Daisy, egy korábbi kapcsolatából, aki 1989-ben született. Gwent lesújtotta a hír és nagyon dühös volt a hír hallatán. Gwen nem tartja a kapcsolatot Daisyvel, de Rossdale rendszeresen találkozik a lánnyal, sőt ő a lány keresztapja is. 2005 decemberében az Us Weekly bejelentette, hogy Gwen terhes első gyermekével. 2006. május 26-án, Los Angeles-ben 3,4 kilóval megszületett Stefani kisfia, aki a Kingston James McGregor Rossdale nevet kapta. Második kisfiukat, aki 2008. augusztus 21-én jött a világra Zuma Nesta Rock névre keresztelték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése